Jag skäms nästan för mig själv men har varit pinsamt improduktiv senaste veckan. Det har ju faktiskt gått över en vecka sedan marathonet och jag har knappt rört mig sedan dess. Första dagarna låg jag helt stilla i soffan, mer än jag brukar efter en sådan ansträngning. Kände mig orkeslös och lite omotiverade, allt mitt fokus hade ju legat på denna dag och nu har det liksom tagit lite tid för mig att ladda om och ställa in fokuset på framtida mål.

Första halvan av första veckan så hade jag så fruktansvärt ont i i hela kroppen, verkligen. Det var träningsvärk i benen och det värkte i muskler och leder. Jag har ju märkt att ju äldre jag har blivit desto mer ont får jag efter ett lopp, och desto längre tid tar det att återhämta sig igen. Som tur var har jag mina kära flickvän som var så snäll och gav mig massage varje dag. Det hjälpte verkligen mig att återhämta mig. Vi använder lite mandelolja som vi värmer i mikrovågsugnen, sen är det bara att massera in i huden.

Nu när kroppen har äntligen har slutat värka så har jag i alla fall (sedan i söndags) börjat våga mig ut på några kortare dagliga joggingturer igen. Skavsåren över hälarna börjar läka lite smått. Det första jag gör efter att jag fått skavsår är att ta en tops och doppa i lite tea tree olja och baddar över såret. Oljan hjälper till att döda bakterier så att såret får läka ifred. När jag springer nu så lägger jag även en tejpning över såret så att det inte skaver i onödan.

I går började i alla fall min semester, så nu blir det mindre tid framför datorn och mer tid utomhus. En massa löpning och en hel del andra aktiviteter är inplanerade. Jag och sambon ska även åka och tälta och paddla kanot inom kort. Så de lata dagarna tider är förbi, nu tar vi nya tag och ger oss ut i spåren igen!

Rapport från soffan

Rapport från soffan